top of page

Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is een Professional Organizer?

Een Professional Organizer is een opgeleide deskundige die orde op zaken stelt in een onoverzichtelijke situatie. Hij/Zij levert advies en concrete hulp bij het praktisch inrichten van woon- en werkruimtes  het efficiënt indelen van de beschikbare tijd en het optimaal benutten van energie.

Hij/Zij helpt mensen keuzes te maken en hen in staat te stellen gestructureerder te denken en te werken, effectiever om te gaan met ruimte en middelen men meer grip te krijgen op hun leven. 

Waarom zou ik een Professional Organizer inhuren, kan ik het niet zelf?

De Professional Organizer is een vakkracht, die het vak in de vingers heeft en luistert naar uw wensen en behoeften. Om het samen te doen met familie, vrienden of collega's, stuit al snel op bezwaren. De actie is dan meestal te resultaatgericht, zonder dat uw wensen goed worden gehoord en zonder dat uw situatie nauwkeurig is geanalyseerd. Het resultaat is hierdoor meestal onbevredigend en van korte duur. Praktisch Organiseren, Professional Organizer Limburg, gaat samen met u aan de slag om structuur en orde aan te brengen in uw directe omgeving.

Ik vind het wel duur!

Als U een Professional Organizer inhuurt ziet u alleen de prijs en nog niet wat het oplevert. Maar een efficiënte werkplek maakt het werk plezieriger en bespaart op de kosten.  Een opgeruimd huis geeft u rust, ruimte en overzicht. Een goed opgezet budgetplan en dito administratie zorgt voor een financiële stabiliteit. Een goed Timemanagement plan zorgt voor meer vrije tijd door een betere balans tussen belangrijkheid en Urgentie. U kiest voor uw eigen doelen en wensen, voor een betere kwaliteit van leven. Praktisch Organiseren, Professional Organizer Limburg, levert een prima product voor een eerlijke prijs. U heeft er dagelijks profijt van!

Particulieren

Ik sta iedere maand rood, wat kunt u voor mij betekenen?

Praktisch Organiseren, Professional Organizing Limburg, heeft als specialisatie Budgetcoaching. Met budgetcoaching proberen we u te leren zelf weer orde op zaken te stellen, maar vooral orde op zaken te houden! We helpen en leren u weer goed met uw geld om te gaan. U krijgt allerlei praktische tips en samen met uw begeleider doet u uw administratie. U ziet precies waar uw geld naartoe gaat en u leert bijvoorbeeld hoe u een kasboek bij moet houden.

Budgetcoaching gaat altijd samen met Budgetbeheer. U hebt zelf echter meer inzicht op uw geldstroom en uw uitgiftepatroon, dus kunt u vaak sneller weer helemaal zelf uw inkomsten en uitgaven goed beheren.

Ik heb ADHD, wat kunt u voor mij betekenen?

Bij ADHD of aandachtsstoornis denkt men meestal aan kinderen, maar ook volwassenen kunnen hiermee kampen. Zij hoeven niet meer op school stil te zitten, maar moeten hun leven zien te organiseren en hun tijd, spullen, werkplek en huis onder controle houden, zodat ze niet verdrinken in een overvloed van prikkels.De Professional Organizer houdt rekening met de specifieke problemen van mensen met ADHD en biedt hulp om het leven beter te organiseren en stress te verminderen. Hij/Zij leert je beter om te gaan met ADHD door te zorgen voor structuur en steun.

Kortom:

Hoe stroomlijn je het huishouden?
Hoe orden je je papieren?
Hoe breng (en houd) je je financiën op orde?
Hoe deel je je tijd beter in?Voor mensen met ADHD kan het werken met een professional organizer  een aanvulling zijn op samenwerking met een ADHD therapeut. De praktische aanpak van de organizer om samen oplossingen te vinden om meer structuur te krijgen in de dagelijkse activiteiten wordt als zeer constructief ervaren.

 

 Ik ga verhuizen, hoe kan ik dit het beste aanpakken?

Wilt u vóór uw verhuizing alles goed uitzoeken en opruimen en bent u het zat om na uw werk nog allerlei instanties te bellen?

Verhuizen levert stress op. U doet het niet dagelijks en er zijn veel dingen waar u aan moet denken. Ik kan zowel organisatorische, administratieve als praktische zaken voor u regelen.

Wat neemt Praktisch Organiseren, Professional Organizer Limburg u uit handen: 

- Instanties informeren

- post doorsturen

- abonnementen overzetten

- huur opzeggen

- het sorteren van uw spullen

- het regelen van een verhuisbedrijf/ schoonmaakservice.

Tevens kan Praktisch Organiseren:

- kamerindelingen maken

- de dag van de verhuizing zelf coördineren.Ook bij ouderen die van "Groot naar Klein" verhuizen is het van belang dat er speciale aandacht geschonken wordt aan het uitzoeken van spullen. Het gaat tenslotte om een proces van afscheid nemen. Extra aandacht  en inlevingsvermogen zijn dan een must. Bij Praktisch Organiseren, Professional Organizing Limburg bent u dan op de juiste plek.

Bedrijven

Hoe organiseer ik mijn werkplek en kantoor?

Praktisch Organiseren, Professional Organizer Limburg, kan U heklpen met:

*(Re-)organisatie werkplek
- Efficiënt inrichten van de werkruimte (bureau's, kasten etc).
- Clean desk policy advisering

*(Re-)organisatie archiefopzet
- Documenten logisch benoemende en ordenen
- Dossiers opschonen

*Systematisering van boekhouding en administratie

*Timemanagement (zei bovenstaand)

Opzetten en invoeren van het Clean desk beleid?

Het werken aan een leeg of opgeruimd bureau heeft vele voordelen. Het geeft een gevoel van rust en voorkomt dat je afgeleid wordt door documenten of andere zaken die in je gezichtsveld liggen. Concentratie en overzicht zijn de sleutel tot productiviteit.

Praktisch Organiseren, Professional Organizing Limburg, kan je helpen om een clean desk te krijgen ente behouden.Gezamenlijk gaan we aan de slag met:

- Verdelen: Wat ga je bewaren? Wat geef je door? Wat gooi je weg?

- Combineren van zaken die je wilt bewaren

- Locatie bepalen: waar ga ik het opbergen.

- Vaste plek aanleggen: Het geheim van een clean desk !

- Labelen van de vaste plekken.

 

Wat kunt u voor mij betekenen op het gebied van time-management?

Komt u regelmatig tijd te kort? Bent u een jongleur die continu verschillende ballen in de lucht moet houden? En terwijl u zoveel plannen heeft voor uw onderneming wilt u tegelijkertijd ook voldoende tijd houden voor uw gezin en vrijetijdsbesteding. Timemanagement helpt u om de balans te vinden.
Praktisch Organiseren, Professional Organizing Limburg:
• helpt u bij het verkrijgen van inzicht in hoe u de belangrijkste rollen en

  taken kunt identificeren en zo makkelijker prioriteiten kunt stellen.

• geeft u tips over slimmer plannen en het beter organiseren van uw tijd.
• leert u verantwoord ‘nee’ te zeggen.
• helpt u bij het creëren van een betere balans tussen werk en privé.
• Adviseert u bij het behouden van overzicht in de verschillende

  ondernemersrollen.
• Leert u zelf uw agenda te bepalen i.p.v. dat u zich laat leiden door ‘de

  hectiek van de dag’.

Hoe helpt u mij met het op orde brengen van de administratie?

Kunt u in uw administratie alles direct terugvinden? Of liggen bijvoorbeeld rekeningen, aanmaningen en folders bij elkaar op een stapel? U weet dat u moet zoeken als u iets nodig heeft.

Een administratie opzetten en bijhouden is voor weinig mensen leuk werk. Een goede administratie is wel belangrijk. De financiën op orde, betekent inzicht en overzicht. U weet dan of u iets kunt betalen en hoe de zaken ervoor staan. U krijgt grip op uw geld.
De administratie goed ingericht betekent een goed toegankelijke en efficiënte opzet. U kunt eenvoudig pakken wat u nodig heeft. Bijhouden en opbergen van nieuwe documenten gaat vlot. Dat levert u veel tijd op.

Praktisch Organiseren, Professional Organizing Limburg, levert u advies en hulp bij het opzetten en het gebruik van uw administratie. Daarbij hoort ook inzicht in uw financiële situatie. Omdat elke situatie anders is, wordt er altijd op maat geleverd.

Please reload

bottom of page